Nuxe Reve de Miel Ultra-Nourishing Lip Balm (balzam za usne u teglici) - a little make up obsessed

Nuxe Reve de Miel Ultra-Nourishing Lip Balm (balzam za usne u teglici)

Sa sezonom grijanja počinju i moji problemi s usnicama, pa sam odlučila pisati o proizvodu koji mi je prošle zime spasio usnice i bez kojeg više ne mogu (i ne želi živjeti)- Nuxe Reve de Miel Ultra-Nourishing Lip Balm.

O ovom balzamu ste sigurno već slušale, a mnoge od vas ga sigurno i koristile i riječ je uistinu o legendarnom proizvodu. Svake minute se diljem svijeta proda jedan ovaj proizvod, mislim da to dovoljno govori o njegovoj popularnosti.



Tehnički podaci:

Proizvod dolazi u staklenoj teglici s plastičnim poklopcem u količini od 15 ml po cijeni od oko 100 kn. Teglica je zapakirana u kartonsku kutijicu.
Da, ovo nije najsretnije rješenje iz higijenskih razloga, no zato ga ni ne koristim drugdje osim kod kuće (a nema ni potrebe za time). Iskreno sam se bila obradovala kad su izbacili i verziju ovog balzama u sticku, no meni nije tako dobra, ona mi je više za već nahranjene usne, a nikako za one oštećene i ispucale.



Tekstura:

Moram priznati da me tekstura pomalo začudila. Ponekad ćete pod prstima osjetiti kao neke grudice i moram priznati da su mene iznenadile i na prvu nisu oduševile. Prvi put sam krenula to tako namazati na usne, no efekt je bio paaaa... loš :D
Nakon toga sam kad bih zahvatila tako neku grudicu ju prvo ugrijala među prstima pa tek onda nanosila proizvod na usne. I tako je bilo bolje.



Što uvoznik kaže:

"Dragocjena biljna ulja čileanske ruže, slatkog badema te uljni ekstrakt nevena hrane, omekšavaju i regeneriraju ispucale usne. Med cvijeta bagrema umiruje i štiti hidrolipidni sloj kože, dok shea maslac njeguje kožu čineći ju mekšom. Vitamin E djeluje aktioksidativno, protiv prijevremenog starenja kože dok ekstrakt grejpa daje osjećaj nevjerojatne ugode prilikom korištenja.
Sadrži 79,5 % sastojaka prirodnog porijekla."



Miris:

Iskreno, bila sam jako skeptična jer ne volim miris meda, no bila sam tako očajna u momentu kad sam ga prvi put kupila da bih pregrmila i miris meda da sam morala. No ovaj balzam nema miris meda, meni miriše na naranču (iako nema naranče u sebi, no ima ekstrakt grejpa pa vjerojatno otuda u kombinaciji sa svime ostalim dolazi taj miris) i nestaje jako brzo nakon nanošenja na usne.

Moj dojam:

Sam proizvod je namijenjen izrazito suhim i oštećenim usnama i iako moje sad (zahvaljujući njemu) nisu takve, koristim ga. On je prvenstveno namijenjen kao SOS tretman, kad su usne u lošem stanju (ispucale, isušene), a ja ga, iako sam ga prvenstveno koristila u te svrhe, sad koristim preventivno. Svake večeri namažem usnice slojem ovog balzama i ujutro se probudim mekanih, nahranjenih usnica. I vidim razliku kad to ne napravim - neku večer sam zaboravila, pa sam ujutro imala ljuskave usnice. Uz to, koristim ga i kao prevenciju, ispod ruževa koji bi me potencijalno mogil isušiti (Sleek mat ruževi ili Golden Rose), kao i kad nosim Look by Bipa olovku za usne. Osim u danima kad koristim gore navedene proizvode, nanosim ga samo jednom dnevno (navečer, kako sam već napisala) i to mi je dovoljno za neispucale usne.

Znam da će mnoge od vas odustati od ovakvog proizvoda zbog cijene, no ja mislim da se isplati i imam jasnu računicu: prošla teglica ovog proizvoda mi je trajala 10 (da, DESET!!!) mjeseci što ispadne oko 10 kn mjesečno. Prije toga sam kupovala po jedan drogerijski balzam svaka tri tjedna. Deset mjeseci ima u prosjeku 40 tjedana, što bi značilo da bi u 10 mjeseci bilo 13 balzama za usne. Drogerijski balzami su oko 15 kn, što bi na kraju izašlo 195 kuna, a to je dovoljno za kupnju dva Nuxe balzama. Mislim da mi se onda ipak isplati uzeti Nuxe koji mi je i efektom nenadmašan.

Sve u svemu, ako imate suhe, isušene ili osjetljive usnice, ovaj proizvod je svakako moja topla preporuka jer će pomoći usnicama da omekšaju, da se koža obnovi i štititi će ih od vjetra i suhog zraka. Zahvaljujući trajnosti, ni cijena mu nije minus.

Koje balzame za usne vi volite? Jeste li probale Nuxe?



CONVERSATION

47 komentari:

  1. Ovo izgleda baš lepo.
    Volela bih probati.
    Za sad sam verna Alverde balzamu od nevena koji mi je preporodio usne.
    Imam čak 2 :)
    Jedan za kod kuće, drugi je u torbi.
    Kad potrošim, probam Nuxe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj meni taj neven nikako nije odgovarao, ja sam valjda jedina takva :(

      Izbriši
  2. Imala, isprobala i bila zadovoljna. ali mrvicu bolji mi se pokazao Ammara balzam i svakako gla planiram opet kupiti. A možda i Nuxe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A gdje se taj Ammara balzam može nabaviti i po kojoj cijeni?

      Izbriši
  3. Bravo! Tako ga i ja koristim, fantazija je :))

    OdgovoriIzbriši
  4. Zelim ga, ali nekako mi se ne da dati toliko novca na balzam. A jos sam i nasla novi blistex koji je dusu dao za koriscene preko noci, potpuno regenerise usne. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je taj blistex nekad prije bio dobar, a onda mi je jedan dan jednostavno prestao djelovati :(

      Izbriši
    2. Prvi put čujem za ovaj balzam.. gdje ga kupujete i koja mu je cijena?

      Izbriši
  5. Tvoja računica mi je super. :) Lijepo si si ''opravdala'' kupnju ovog balzama :D

    Moje usne su ovih dana poludile. Očito im vrijeme baš ne odgovara, a još me i neka prehlada uhvatila...tako da bih ga svakako voljela isprobati. Ali strpit ću se i nadati nekom popustu negdje jer mi je 100 kn ipak puno za balzam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa što nije dobra računica? :D

      nadam se da ćeš uloviti nekakav popust pa da ga ugrabiš jeftinije :)

      Izbriši
    2. Ne, ne, baš suprotno! Računica ti je izvrsna! :)

      Izbriši
    3. ma znam da je, i stvarno se isplati :)

      Izbriši
  6. Imam i koristim vec godinama,odlican je,dusu dao za zimu:)A taman sam te htjela pitati misljenje o ovom novom balzamu u sticku?Znaci,i nisi bas odusevljena?Pitam zato jer razmisljam da ga kupim,a sad su izbacili i dva nova balzama okusa maline i breskve,cini mi se,pa sam u dilemi!Uh,nikad dosta tih balzama za usne:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je balzam u sticku dobar ako su usnice u dobrom stanju, pa za održavanje tog stanja. No ako su problemi, tu je ipak bolji balzam u teglici. I ako moram birati samo jednog, onda je to teglica naravno :D
      A ove nove nisam probala, vidjela sam i djeluju mi jako zanimljivi :)

      Izbriši
  7. Ja trenutačno koristim melem za usne koji sam kupila na ZEGEVEGE-u od GalaNatura, prirodna kozmetika...odličan mi je, čak sam si uzela još jedan rezervni da imam za na poslu i za po doma :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Probala sam testere dnevne i noćne kreme iz ove linije i oduševile su me, prvenstveno mirisom, divno, divno! Ja baš volim med :) Inače nemam problema sa suhim usnicama, što je stvarno čudno jer mi je cijelo tijelo suho, od glave do pete :D Tako da ne znam da li ću kupiti ovaj balzam, jer meni jedan običan balzam za usnice traje po 2-3 mjeseca, ljeti čak i duže, s tim da svaku večer prije spavanja namažem usne, ujutro isto tako, a u danu kad/ ako osjetim potrebu...Sad imam YR nutri balzam od ulja badema, meni je baš dobar :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja volim med, ali ne volim miris meda u proizvodima za njegu :)

      Izbriši
  9. Volim Nuxe , no balzami me nisu oduševili. Moje usne su izgled posebna priča :(

    OdgovoriIzbriši
  10. odvratan je , hoces da otkupis moj ? koristila sam ga uporno nekoliko puta , nesto gore nisam u zivotu probala!!!!
    Samo stoji i stoji besmisleno na usnama ,i ne cudi me da kad ga nisi stavila , usne su ti se ljuskale , to ti je od njega!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tebe je baš jako razočarao ovaj proizvod.
      Nažalost, ne kupujem proizvode u koje su drugi gurali prste :)
      A nisu mi se usnice ljuštile od njega sigurno jer ga ni po ljeti nisam koristila svakodnevno ;)

      Izbriši
    2. nisam ozbiljno mislila sa ponudom da moj otkupis !! to je bilo vise u smislu da svakako ja sa njim nemam sta da radim ...mislim da niko ne voli takve koriscene proizvode , sto je i normalno ...
      moj cu da bacim , a sto se tice toga da tebi (i jos gomili devojaka) odgovara , ja iskreno ne znam kako je to moguce ...ili je svaka teglica razlicita ...Inace , ja obozavam Nuxe , ovo je jedini proizvod koji me je potpuno razocarao ...L

      Izbriši
    3. baš mi je žao da ti nije odgovarao. A kako si ga nanosila Deblji, tanji sloj? Jesi li ispilingirala usnice prije ako si ga krenula stavljati zbog ispucalih usnica?

      Izbriši
    4. ili znaš što? Iskoristi ga onda za mazanje kožice oko noktiju, barem nekako da ga iskoristiš :)

      Izbriši
  11. Mislim da nisam probala ovaj balm u teglici, tko će više sve popamtiti... Davno u par navrata i općoj forumskoj pomahnitalosti sam ga pokušavala kupiti, al nigdje nije bilo, pa sam uzela nešto drugo i na ovo zaboravila. Sjećam se da je tad koštao 60ak kuna, pa vidim muči nas i neka inflacija o kojoj nismo obaviješteni. :-D
    Inače zimi najviše volim Balea urea sos balm, te Eucerinove Lip Repair i Lip Acute. Sve ostalo meh.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, nekad davno je bio 60-ak kuna. Ali DAVNO :D
      Ovi koje si ti nabrojala su i meni svojedobno bili dobri, mogla bih opet kupiti Eucerin (odnosno za godinu dana kad potrošim ovaj :D)
      A i Balea Urea mi je bila super, no taman kad sam to bila očajna prošle zime je bila nestašica i nije se mogla nigdje naći, drago mi je da je opet ima :)

      Izbriši
  12. Ja sada koristim Shea puter, za negu usana i odusevljena sam. Verujem da je i Nuxe odlicno, ali za sada ovo ne bih menjala :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Pohvale prvo za odlicne fotke :D
    Složila bih se za miris, ima nešto citrusno u njemu, i miriši baš slatkasto, meni osobno predivno :D
    Na tvoju i još par preporuka sam konačno kupila ovaj balzam i nisam požalila. Usne su mi bile baš katastrofa i spašavala me Hipp krema dok ovaj balzam nije stigao, a otkad mi je došao u ruke samo njega koristim i usne su mi baš makena i hidratizirane. Čak sam primjetila da se nekako istakne punoća usana s njime :D Balzam u sticku koristim prije nanošenja ruža ili olovke i u tu svrhu mi je skroz dobar. Pričekat ću hladnije dane da vidim kako će funkcionirati, zasad sam zadovoljna s oba.
    A računica ti je fenomenalna još ako računaš da si zadnji put balzam platila manje od 40 kn :D :v

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :*
      i slažem se sa svime što si napisala :D
      a ova ponuda po kojoj smo ga mi kupile je fenomenalna :D

      Izbriši
  14. Nives, odlične fotke :D
    Nuxe balzam u teglici mije bolji nego u sticku, meni se odličnim pokazao zimi kada mi usnice znaju ispucati do bola od bure i hladnoće. Mrvicu boljim mi se pokazao Korres lip balm, ali bez oba ne mogu živjeti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala draga Saro :D

      Koji Korres imaš? Ja ih gledam već dugo no nikako da odlučim koji bi uzela :/

      Izbriši
  15. Odlična računica! :D I drago mi je da ja nisam jedina osoba koja ne voli miris meda. Pogotovo u kozmetičkim proizvodima med&mlijeko, od te kombinacije mi je slabo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ajme, med i mlijeko su mi najgora kombinacija, meni to smrdi :/

      Izbriši
  16. Sviđa mi se ovo i iako mu je cijena 100 kn već razmišljam o kupovini jer već ne znam kako pomoći svojim usnama.. sve bih dala da jednom imam mekane usne cijeli dan u komadu.. to bi bilo čudo.. a sad kad još dolazi zima ne želim se ni prisjećati kakvo će stanje biti.. osim toga, volim ruževe ali ih ne mogu baš često nositi zbog ispucalih usana.. gdje mogu kupiti ovaj balzam i općenito sve njihove proizvode?

    OdgovoriIzbriši
  17. e, a ja se sve nećkala jer nisam nigde čitala recenziju za lip balm, i sad mi žao što nisam kupila ;(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a bit će još prilika, no onda ju neoj propustiti :)

      Izbriši
  18. Znaš li možda može li se nabaviti u BiH ? :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nažalost, Nuxe ne uvoze u BiH :(
      No ako naručuješ online, ima ga na Feelunique, Hqhair i Lookfantasticu :)

      Izbriši
  19. Almina.Hrvic

    Bilo.bi.lijepo.dobiti.ovakvu.pravu.stvar.na.poklon.<3

    OdgovoriIzbriši
  20. Toliko se prica o ovom balzamu da cu definitivno morati da ga kupim. Kako nam je NUXE konacno dostupan u Srbiji vise me nista nece spreciti :D :)

    OdgovoriIzbriši