Mixa micelarna voda za osjetljivu i reaktivnu kožu - a little make up obsessed

Mixa micelarna voda za osjetljivu i reaktivnu kožu

Iako je Mixa na naše tržište došla prije dosta vremena, ja sam jedna od onih koja donedavno nije isprobala Mixa proizvode. Nemam neki poseban razlog, jednostavno me kupovina uvijek odvela u nekom drugom smjeru, no odlučila sam to promijeniti i prije nekih dva mjeseca sam kupila svoj prvi Mixa proizvod o kojem sam čitala samo pohvale - Mixa micelarnu vodu. Odlučila sam se upravo na nju jer su je mnogi uspoređivali s meni izvrsnom Vichy Purete Thermale i La Roche-Posay fiziološkom micelarnom, pa sam odlučila provjeriti hoće li i moje mišljenje biti takvo. 

Mixa micelarna voda za osjetljivu i reaktivnu kožu dolazi u plastičnom pakiranju, u količini od 200 ml i po cijeni od 40 kn. 


Bočica ima pumpicu na koju sam čula puno kritika i prilikom korištenja prve bočice mi nije bilo jasno čemu kritike, no s drugom bočicom sam i ja doživjela to prskanje micelarne na sve strane o kojem su mnoge cure pisale. Izgleda da to ovisi kako vam se posreći s pumpicom, no srećom pa sam sačuvala staru bočicu, tako da sam mogla promijeniti pumpicu i moja micelarna se sada dozira bez problema. 


Kod mene se micelarna otopina koristi u dvije svrhe - ujutro kako bih otklonila višak masnoće i ostatke kreme prije korištenja Konjac spužvice i za skidanje make up-a s očiju. U svrhe recenziranja sam ju naravno isprobala i za skidanje kompletnog make up-a, no ne koristim ju u te svrhe na svakodnevnoj bazi. 

Što se tiče jutarnjeg korištenja, tu micelarna i nema baš puno posla. Jedino što zahtijevam jest osjećaj čistoće i to da mi se isušuje kožu odnosno izaziva nered (bilo koje vrste) na licu. Mixa je zadovoljila te kriterije.

Osim toga, koristim ju za skidanje okoloočne šminke na način da natopim blazinicu micelarnom i prislonim na kapak i tako držim cca. pola minute (ili više ako se zamislim ili imam vremena) kako bi se maskara i ostatak šminke otopio i kako bih ga uklonila u jednom potezu, bez nepotrebnog trljanja okoloočnog područja. Na taj način ova micelarna izvrsno radi i skida svu okoloočnu šminku s tim da trebam napomenuti da ne koristim vodootporne maskare, pa ne znam kako će se ponašati s njima. 

Kao što sam napisala, isprobala sam ju i za skidanje kompletne šminke i tu se pokazala jako dobrom, skidala je šminku jednako efektno kao i Vichy i LRP micelarna. 

Ono što je važno napomenuti jest to da osim što super skida šminku, ova micelarna stvarno ne isušuje kožu niti mi je izazvala bilo kakav nered na licu - kako u obliku prištića/komedona, tako ni u obliku iritacija. 


Micelarna sadrži umirujući ekstrakt ruže te vitamin B5, a ne sadrži parabene i alkohol, no sadrži parfem koji baš i nije idealan izbor za proizvod namijenjen osjetljivoj koži. Miris je jako blag, no nije poanta u mirisu, već u tome da je riječ o iritansu.
Uspoređivala sam sastav na Internetu i Mixa micelarna i Vichy Purete Thermale imaju isti sastav.


Sve u svemu, ovo je za mene definitivno najbolja drogerijska micelarna i može ići uz bok s LRP i Vichy micelarnom, a koliko mi se svidjela najbolje govori da sam kupila već drugu bočicu.

Pošto sam isprobala popriičan broj micelarnih, odlučila sam vam napraviti i neku svoju top listu:

1. La Roche Posay fiziološka micelarna
2. Mixa micelarna voda za osjetljivu i reaktivnu kožu
3. Vichy Purete Thermale
4. Bioderma Sensibio
5. Bourjois micelarna
6. Lierac micelarna
7. Caudalie micelarna
8. Garnier micelarna
9. Afrodita micelarna

Kao što možete vidjeti, Mixa je pri vrhu ljestvice micelarnih koje sam isprobala.

Jeste li vi isprobale ovu micelarnu? Koji su vaši dojmovi?

P.S. Klikom na naziv možete doći do recenzije micelarne:
La Roche Posay fiziološka micelarna

CONVERSATION

25 komentari:

  1. Planiram isprobati Mixa micelarnu, ali nikako da se sjetim kupiti ju :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Super recenzija! Taman sam pri kraju Biodermine micelarne, a nisam baš pri novcu, tako da ću se ovoga puta počastiti Mixinom... nadam se da će se isplatiti :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Imam Avenovu micelarnu i meni je sasvim ok. Druge nisam isprobala pa ne mogu uporediti. Ali dok god funkcionise, nemam potrebe mijenjati.

    OdgovoriIzbriši
  4. imala sam mixu ali vidim da na tvojoj pise novo pa nisam sigurna dali sam bas tu probala ili je samo nesto mjenjano u dizajnu. u svakom slučaju super proizvod

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam je li nova verzija, trebalo bi usporediti sastave :)

      Izbriši
  5. Imam još mrvicu Soraya micelarne pa sam se dvoumila između ove i Garnierove. Baš sam si mislila kako je super što ima pumpicu jer obožavam takve proizvode, samo se nadam da neću naletit na onu lošiju verziju. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma nije TAKO loša pumpica, samo ju nagni prema blazinici kad ju upotrebljavaš da ne curi i šprica okolo :)
      a sama micelarna je meni puno bolja od Garnierove :)

      Izbriši
  6. Moram priznati kako me ovaj brend nikada nije posebno zainteresovao, a razlog ne mogu da objasnim. Mišljenja se čine podeljena, pa ne bih rizikovala jer inače micelarnom, kao i ti, skidam ostatke šminke s očiju... nekako se držim proverenog. Dopada mi se 'top lista' :) Meni 3 omiljene nalaze se na njoj ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti si kao i ja, nije ni mene do sada posebno interesirao brand, ali sad mi je drago da sam isprobala, nisam odoljela nakon svih pohvala koje sam pročitala :) moram priznati da nisam naišla na ta podijeljena mišljenja - srećom jer isto onda vjerojatno ne bih isprobala i propustila bih dobar, a cjenovno povoljan proizvod :)

      Izbriši
  7. Koristim je i prezadovoljna sam, i cenom i kvalitetom.

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlična mi je ova micelarna, a isto tako dugo sam odgađala njenu kupovinu. Uz vichy mi je ona možda najdraža :)

    OdgovoriIzbriši
  9. koristim mixinu micelarnu ali pakiranje je ono novo u prozirnoj bocici sa cepom, isto je za osjetljivu kozu

    OdgovoriIzbriši
  10. Bioderma tek na četvrtom mestu? WOW! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da jer ove tri ispred čiste lice jednako efikasno, a ipak su blaže za kožu :)

      Izbriši
  11. ipak sam istu imala, sad sam provjrrila kod sebe po slikama i sastavu :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Šaljem pozdrav iz Bipe, guglala sam tijekom kupnje i ti si mi bila prva. Kupljeno po preporuci :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Pozdrav. Kupila micelarnu vodicu i razocarala se. Upalilo mi ss lice i bu uljice izasle a nikad ih dosad nisam imala... :/ prozirno pakiranjebsa cepom...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je žao to čuti :( Samo mi nije jasno je li riječ o ovom ili onom drugom pakiranju? To nisam probala.

      Izbriši