Uriage micelarna za normalnu i suhu kožu - a little make up obsessed

Uriage micelarna za normalnu i suhu kožu

Prije nekoliko mjeseci sam dobila divan paket od Formasane u kojem su se našle nove micelarne tekućine, prema tipu kože. nakon što sam vam pisala o Uriage micelarnoj za mješovitu i masnu kožu u ovom postu, u ovom postu je na red došla Uriage micelarna za normalnu i suhu kožu* čije zadnje kapi upravo trošim.


Moja koža je mješovita, s masnijom t zonom, osjetljiva, sklona komedonima i isušivanju i to je razlog zašto sam ljeti isprobala onu za mješovitu i masnu kožu, a ovu, za normalnu i suhu kožu sam ostavila za ovaj hladniji period godine kad centralno grijanje i hladniji zrak sami po sebi isušuju kožu.

Uriage micelarna za normalnu i suhu kožu sadrži ekstrakt brusnice, te bi trebala hidratizirati. Moram priznati da obećanja o hidrataciji ipak prepuštam serumima i kremama.

Dolazi u tri različite veličine - 100, 250 i 500 ml i po cijeni 39 kn za 100 ml, 65 kn za 250 ml i 107 kn za 500 ml.


Micelarne vode već dugo ne koristim kao jedinu metodu skidanja šminke, ali naravno, isprobala sam ju i na taj način kako bih vam prenijela svoje dojmove.

Moje standardno korištenje micelarne se inače svodi na skidanje šminke s očiju, nakon čega jednom prijeđem micelarnom po licu, a zatim prijeđem na druge metode odstranjivanja šminke te ujutro kako bih njome odstranila višak sebuma i/ili kreme (izbjegavam korištenje gelova ujutro, kako zbog samog gela, tako i zbog tvrde zagrebačke vode). 

Trenutno ne koristim vodootporne maskare, no "obične" maskare odstranjuje bez problema, kao i ostatak make up-a. Za malo jače pudere (popust Estee Lauder Double Wear) je, logično, trebalo potrošiti malo više blazinica, no sva šminka je bila efikasno skinuta s ovom micelarnom.

Ne iritira mi oči, ne pecka za lice, nije me isušila i uz to izvrsno skida šminku, nema ljepljivog osjećaja, jedino moram napomenuti da je gorkasta ako skidate šminku s usana i obližete se nakon toga.


Nije mi izazvala nikakav nered na licu, ni u obliku prištića ili komedona, kao ni u obliku isušivanja.  

Na kraju ću se osvrnuti na razliku između ove i one za mješovitu i masnu kožu. Po efikasnosti su obje jednako dobre, razlikuju se jedino u mirisu i u tome što ona za mješovitu i masnu kožu pomaže da se pore ipak malo (s naglaskom na malo) sporije pune. Ni jedna me nije isušila i obje su izvrsne u skidanju šminke.

Ovo je još jedna izvrsna micelarna iz Uriage tvornice i kad uzmem u obzir cijenu i kvalitetu, definitivno nemam zamjerki, riječ je o stvarno odličnom proizvodu, meni je definitivno jedna od najboljih micelarnih koje sam probala, a probala sam ih mnogo.

Jeste li vi isprobale ovu micelarnu? Koja je vaša omiljena micelarna?

*PR uzorci (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

3 komentari:

  1. hej :) ja trenutno koristim garnierovu micelarnu ali brzo mi se troši,kao i svaka vjerojatno. Hvala ti na recenziji, mislim da ću ovu iduću isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam je probala, koristim Garnierovu koja mi je sasvim okej za sada. :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Razmišljala sam pri kupnji između Uriage i Byphasse micelarne ali na kraju sam uzela Byphasse zbog cijene i još je bila akcija 1+1 u dmu. Tako da kad uspijem potrošiti tu litru kupit ću 100ml Uriage jer me čisto zanima je li bolja.

    OdgovoriIzbriši