DHC Cleansing Oil/Ulje za čišćenje lica - a little make up obsessed

DHC Cleansing Oil/Ulje za čišćenje lica

Nakon skoro 2 mjeseca korištenja, mogu reći da sam donijela konačne zaključke (odnosno donijela sam ih odmah, ali sam ih morala potvrditi) i vrijeme je za recenziju jednog fantastičnog proizvoda. 

DHC Cleansing Oil odnosno DHC Ulje za čišćenje lica je zvijezda današnjeg posta - i kad kažem zvijezda, uistinu ne pretjerujem :)


Generalno volim ulja za lice, bilo da ih koristim u njezi lica ili za čišćenje, tako da sam odlučila isprobati i ovo jako hvaljeno japansko ulje - a ako netko zna nešto o njezi lica, to su Japanke i Koreanke :)

Iako je moja koža mješovita i sklona komedonima (ali i dehidraciji), od ulja ne bježim i nijedan tip kože, čak ni masni, od njih ne bi trebao bježati, samo treba naći odgovarajuće ulje za sebe. 

Iako se i uobičajena ulja poput kokosovog ili suncokretovog (pričam o nerafiniranim, hladno prešanim uljima) mogu koristiti za odstranjivanje šminke, ne posežem za njima jer ih ne smatram praktičnima - naime, nakon njih ostaje masni film, pa to još treba posebno ispirati što mi oduzima previše vremena i gubi se praktičnost. Ulja za skidanje šminke imaju u sebi surfakante i emulgatore koji poboljšavaju kvalitetu šminkanja, ali isto tako i smanjuju mogućnost nastanka tog masnog filma na koži.


Ulja za skidanje šminke se koriste tako da suhim rukama (ovo je izuzetno bitno!) nanesete ulje na lice, te ga umasirate. Tek nakon toga se ruke navlaže i u dodiru s vodom, ulje emulzificira, te izgleda poput mlijeka, te se lako ispire (ili bi barem u pravilu trebalo biti tako iako ima ulja koja ipak ostavljaju mastan film na koži). 

DHC ulje dolazi u plastičnoj bočici, u količini od 200 ml i po cijeni od 28,38 €, a postoji i manje pakiranje od 70 ml za koje ćete izdvojiti 14,52 € (feelunique.com).  Ima pumpicu koja je izvrsna i bez problema ćete moći dozirati proizvod. Meni za skidanje šminke treba 1,5 pumpica što proizvod čini jako povoljnim pošto će vam dugo trajati - nakon 2 mjeseca svakodnevnog korištenja, potrošila sam jedva 1/4 proizvoda.

Iako i dalje imam običaj prvo maskaru i šminku s očiju skinuti micelarnom (jer ne volim trljati osjetljivo okoloočno područje), isprobala sam ga i na klasičan način, tako da sam i šminku na tom području skidala njime. Moram naglasiti da ne koristim vodootpornu maskaru ni tuš, a što se tiče podloga na licu, koristila sam razne, od laganih toniranih krema, pa do Estee Lauder Double Wear pudera i ovo ulje ih je sve pobijedilo. Nakon skidanja šminke bih prošla blazinicom s tonikom i nije bilo ostataka šminke na njoj.

Ono što mi se jako svidjelo je jako lagana tekstura, bojala sam se da će zbog maslinovog ulja u sastavu biti puno gušće, teže razmazivo, međutim nije tako, lijepo se razmazuje i umasirava u lice. Ne ostavlja masan film na licu, a što se tiče zamagljivanja pogleda, nekoliko puta mi ga je zamaglilo, no pretpostavljam da mi je tada baš ušlo u oči jer mi ne zamagljuje pogled na svakodnevnoj osnovi.

Nije mi izazvalo nikakav nered na licu, niti u obliku komedona niti u obliku nekih drugih reakcija (prištića, alergija i slično). Isto tako, meni je jako važno to što nimalo ne isušuje moju kožu.


Što se tiče sastava, on je poprilično kratak i jednostavan, osim emulgatora i surfakanta, tu je maslinovo ulje kao glavni sastojak, te ulje ružmarina .

Sve u svemu, za mene je ovo izvrstan proizvod, koji u startu možda djeluje nešto skuplji, no zbog njegove trajnosti (a i efikasnosti) ga definitivno smatram isplativim.

Jeste li isprobale ovo ulje za čišćenje lica? Koristite li ulja u te svrhe i ako da, koja?

CONVERSATION

7 komentari:

  1. Sve do nedavo sam izbjegavala sva moguca ulja jer sam mislila da ulja i masna koza ne idu nikako zajedno ali sam se razuvjerila. Sada volim koristiti ulja za njegu lica a ovaj proizvod mi djeluje tako primamljivo jer nisam jos do sada isprobala niti jedno ulje za ciscenje lica.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam probala sminku odstranjivati uljima, jedino dvofaznim odstranjivacem (ako se to racuna). Kod ovog mi je pakovanje jako zanimljivo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja isto volim ulja za lice i voljela bih kupiti ovo ulje. Molim te, možeš li mi reći gdje si ga kupila?

    OdgovoriIzbriši
  4. Ispričavam se, sada sam vidjela gdje si ga kupila!

    OdgovoriIzbriši
  5. Zvuči mi super jer volim ulja :) Stavljam na wish listu pa kad ne budem na no buy režimu kupujem :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Iako sam masnokožac, volim ulja u njezi lica :D Uljne čistače nisam nikada koristila, no svakako si me zainteresirala na probu ovoga pa ću snajpati neku dobru akciju :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Procitala sam puno pozitivnih recenzija za ovo ulje i sigurno cu ga probati jednom. Do tad, koristim Banila Clean it Zero koje uistinu njezno otapa sve masnoce,skida i vodootpornu maskaru i tus, a ne izaziva nered na licu (u mene je koza mjesovita i sklona komedonima i ostaloj gamadi). Super recenzija!

    OdgovoriIzbriši