Proizvodi koji su me razočarali ili ostavili ravnodušnom - a little make up obsessed

Proizvodi koji su me razočarali ili ostavili ravnodušnom

Rijetko kad pišem postove o proizvodima koi su me ostavili ravnodušnom ili koji su me razočarali. Razloga je nekoliko, prvi je moj cilj da je blog konstruktivan, pun dobrih preporuka, a drugi je taj da jednostavno ne želim trošiti vrijeme i energiju na proizvode koji me nisu dojmili. No nekad treba pisati i o takvim proizvodima kako bih vam rekla što se po meni ne isplati kupovati.

Kako sam uglavnom naučila dobro birati proizvode koji mi odgovaraju, sve je manje failova, no nekad se i meni dogode, ali srećom, to su rijetke prilike - što je jasno i iz toga što su se u ovom postu našla samo tri proizvoda.


L'Oreal Elseve Nutri-Gloss Luminizer šampon je bila impulzivna kupnja. Impulzivne kupnje me redovito podsjete da trebam razmisliti treba li mi nešto prije kupnje i hoće li mi taj proizvod odgovarati odnosno je li namijenjen meni. Naime, ovaj šampon je namijenjen za srednje dugu, dugu beživotnu kosu, bez sjaja. Moja kosa to nije, puna je života i izrazito sjajna. No eto, kao mlađa sam jako voljela L'Oreal Elseve šampone, a ovaj je još u rozoj ambalaži i meni je to bilo dovoljno da ga kupim. I požalila sam. Kao što sam napisala, moja kosa je sama po sebi jako sjajna. S ovim šamponom nije bila uopće sjajna. I uz to je djelovala jako suho. A nakon tri pranja me počelo svrbiti vlasište i tu sam odustala od njega. Jednostavno, ovo nije dobar šampon za mene i pošto je moju sjajnu kosu učinio ne-sjajnom i djelovala je jako slamasto, ne znam ni kome bih ga preporučila. Cijena:: 23,90 kn.

Dr. Hauschka Night serum* je proizvod koji mi je dugo stajao u frižideru (tamo držim svu preperativu koja mi je "na čekanju") jer nisam bila sigurna je li nemasna njega kakvu Dr. Hauschka promovira baš idealna za mene. Evo što je rečeno u PR objavi: "Dr. Hauschka proizvodi namjenjeni noćnoj njezi daju podršku regenerativnim procesima koji se tijekom noći odvijaju u koži te joj omogućavaju da diše, obnavlja svoje stanice i izbacuje metabolički otpad, a sve zahvaljujući svojoj nemasnoj formuli kojoj je osnovni element – voda." I tako sam ja u kasno proljeće odlučila isprobati ovaj serum. Zašto u kasno proljeće? Jer sam zaključila da mi u to, toplije doba godine (kasno proljeće i ljeto) koža najmanje traži jaču njegu. I probala sam. I isprobavala. Vidite na slici da sam potrošila više od pola seruma. No nisam se našla s njim. Moja mješovita koža sklona dehidraciji uistinu traži jaču njegu. Ovaj serum mi je djelovao ugodno na koži, no nije radio ništa dobro. Nisam se budila ludo osvježene kože niti sam vidjela ikakav benefit od ovog proizvoda. Zapravo, dok sam ga koristila mi se pojavila linija na čelu koju inače nemam. Očito od preslabe njege jer je nestala čim sam pojačala njegu. Jedina dobra stvar je ta da mi nije napravio nered u obliku prištića. U jednom trenutku (kad sam vidjela tu liniju na čelu) sam odustala i vratila se bogatijim proizvodima. Ne znam kome bih preporučila ovaj proizvod. Inače kad mi nešto ne odgovara (zbog tipa kože), proslijedim proizvod nekoj od prijateljica za koju mislim da bi joj ovaj proizvod mogao odgovarati. Ovaj nisam proslijedila nikome. Jednostavno se nisam našla s tom nemasnom njegom i ne znam kome bih ju preporučila. Cijena: 207,90 kn.

Zadnji proizvod koji me ostavio ravnodušnom je Garnier Dvofazna micelarna vodica s uljem.* Moram priznati da sam puno očekivala od ovog proizvoda. Volim micelarne i volim dvofazne odstranjivače šminke i mislila sam da bi ovo mogao biti pun pogodak. Oduševio me miris (koji će nekima možda biti prejak), no ne i efikasnost proizvoda. Na bočici piše da je za oko 200 korištenja. Ne, nije toliko izdašna. No dobro, taj dio mi i nije tako bitan. No ovaj proizvod se mučio i s maskarom (ne vodootpornom), jednostavno nije dobro i efikasno skidao šminku. Uz to, ostavlja mi masni film na licu. Potrošila sam ju, nije mi izazvala nikakav nered na licu, no da ću obnoviti zalihu, neću. Ova micelarna me ostavila potpuno ravnodušnom, jednostavno na tržištu ima puno boljih proizvoda od ovog, bilo u drogerijskom, bilo u ljekarničkom rangu. Cijena: 43,90 kn.

Jeste li probale koji od ovih proizvoda? Dijelimo li dojmove? Što je vas razočaralo u zadnje vrijeme?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

7 komentari:

  1. Šampon ovaj rozi nisam probala ali nisam oduševljena ni s ostalima Lorealovim pretjerano :) Onako, solidni su i to je to :) Za micelarnu se slažem s tobom...kupila sam je sestri za rođendan čim je izašla i nakon mjesec dana nas dvije je ne možemo potrošiti a svaki dan se šminkamo.. baš se mučimo s njom i dobro kažeš, ostavlja masan film na licu..i ostavlja prejak miris što mi ne odgovara ujutro ili navečer jer imam često neke mučnine a zadnje što želim je da mi pod nosom isparava miris :/ Nakon što je potrošimo vraćamo se na klasičnu rozu, Ziajinu plavu ili Uriage zelenu :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni je Loreal valjao jedino onaj rozi s zelenim cepom. Nazalost su ga ukinuli. Uzela sam njihov Arganine resist light, masti mi kosu, kao i hrpa drugih drugstore samopona. Mislim, sampon mi treba za oprati kosu (da ju dobro opere i ne isusi), za njegu imam maske i regenerator. Sto je tim proizvodjacima da trpaju sve te gluposti u sampone?! Gadi mi se uopce stajati pred policama i nagadjati koji bi mogao ne zavrsiti u smecu.
    Iz ocaja probah Lidlov Cien za obojenu kosu, jer su recenzije za njega dobre i odlican mi je (cijena smijesna cca 9 kn)

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni je ova micelarna izvrsno skidala sminku, ali mi se nikako nije svidjalo sto ostavlja masni trag iako neki govore da ne ostavlja, i takodjer mi se nije svidjelo jer su mi se pocele pojavljivati bubuljice sto apsolutno nije oke.

    Charming Coco

    OdgovoriIzbriši
  4. Imam masku za kosu iz te linije i skroz sam zadovoljna, moja je kosa inače farbana i na vrhovima vrlo suha, šapon ne bi ni meni odgovarao, više volim kosu oprati nekim vulgaris šamponom pa ona staviti nrešto dodatno za njegu.

    OdgovoriIzbriši
  5. inace volim loreal sampone ali ovaj rozi mi je skroz bezveze, ne radi nista od navedenog. ovo je jedan od onih proizvoda "s njim, kao i bez njega".

    OdgovoriIzbriši
  6. Ni meni ova micelarna nije bila super wow; zelena Garnierova mi je puno bolja, puno je bolje skidala svu sminku. Doduse, ova s dvije faze me nije uopce peckala za oci dok ona zelena je, ali sve u svemu mislim da cu ponovno kupiti zelenu, a ostavit se ove.

    OdgovoriIzbriši
  7. a baš sam imala u planu kupiti tu Garnier micelarnu..

    OdgovoriIzbriši