Tretmani na kojima će vam vaša kosa biti zahvalna - a little make up obsessed

Tretmani na kojima će vam vaša kosa biti zahvalna

Kad se priča o tretmanima za kosu, najčešće se misli na maske i realno, njih puno žena koristi. To je razlog zašto u ovom postu neću pisati o tim, potpuno uobičajenim tretmanima, nego ću se dotaknuti dva koja mnoge žene ne upražnjavaju. Jedan od ta dva tretmana je dubinsko pranje kose, a drugi je peeling vlasišta.


Šamponi za dubinsko pranje služe za odstranjivanje kamenca, različitih proizvoda za styling koji se talože na kosi  i ostatke klora. Osobno često koristim šampone sa silikonom, kao i maske koje sadrže silikone, tako da su šamponi za dubinsko pranje nešto što treba mojoj kosi. 

Ukoliko povremeno ne čistite kosu dubinski, moguće je da postane slijepljena, da izgleda beživotno i brže se masti. Ono što je bitno naglasiti je da šamponi za dubinsko pranje neće njegovati dlaku, ali će ju savršeno očistiti i pripremiti za daljnju njegu. Kao što se proizvodi za njegu lica bolje upijaju nakon peelinga, tako će se i njega (maska) bolje upijati nakon što skinete ostatke proizvoda s vlasi. 

Moj odabir je Redken Hair Cleansing Cream šampon, čiju sam recenziju napisala ovdje,


Drugi tretman koji mnoge žene preskaču ili ga se ni ne sjete je peeling vlasišta. Peeling vlasišta je izuzetno koristan tretman jer na taj način odstranjujemo odumrle stanice (jer je i vlasište koža i kako lice i tijelo traže odstranjivanje tih stanica, to traži i vlasište), ali i prljavštinu.

Osobno koristim dva fenomenalna proizvoda u tu svrhu. Grow Gorgeous Back Into The Roots* koji je dostupan na Lookfantastic stranici. Riječ je o stvaro fenomenalnom proizvodu koji se umasira u tjeme, ostavi 10 minuta i nakon toga se ispire. Ima efekt hlađenja i točno osjećam kako mi cirkulacija bolje radi odmah po nanošenju. Sadrži kofein, hijaluronsku kiselinu i vitamine i uistinu čini razliku na kosi. Nakon korištenja je kosa izuzetno sjajna i puna života i ovo je stvarno tretman koji čini razliku.

Osim na Lookfantastic stranici, proizvod je dostupan i na Beauty Expert i HqHair stranici. 



Drugi proizvod ove vrste koji koristim je Kerastase Chronologiste Gommage .* Riječ je o proizvodu iste funkcije kao i Grow Gorgeous, detoksificira, aktivira i stimulira vlasište. Moram priznati da mi je Grow Gorgeous ipak nešto draži, no osjećaj je potpuno subjektivan. Naime, imam osjećaj da bolje potiče cirkulaciju samo zbog osjećaja hlađenja koji je prisutan kod Grow Gorgeous proizvoda. Nakon oba proizvoda kosa je lepršavija i puna života. Od srca vam preporučam takav tretman.

Peeling vlasišta možete napraviti i s proizvodima koje imate kod kuće. Istina, u njima nema ovih nekih dodatnih sastojaka koji blagotvorno djeluju na vlasište, a samim time i na kosu, no za prvu silu i ovaj recept za piling vlasišta će vam biti od pomoći: uzmete šećer i maslinovo ulje, te izmiješate dok ne dobijete gušću smjesu (ne znam mjere, takve stvari obično radim od oka). Nakon toga nanesete smjesu na vlasište te ga dobro izmasirate. Isperite piling, te nakon toga nastavite proces pranja sa svojim uobičajenim šamponom, te maskom ili regeneratorom. Na taj način ćete odstraniti odumrle stanice, kao i prljavštinu.

Naišla sam na recepte i sa sodom bikarbonom, no taj recept vam ne bih preporučila jer soda bikarbona može poremetiti pH vlasišta i napraviti vam više problema nego koristi, tako da je bolja opcija šećer.

Upražnjavate li vi ove tretmane? Ako ne, planirate li početi?


*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

0 komentari:

Objavi komentar