All About Eyes tjedan: Madara SMART ANTIOXIDANTS krema za područje oko očiju - a little make up obsessed

All About Eyes tjedan: Madara SMART ANTIOXIDANTS krema za područje oko očiju

Madara SMART ANTIOXIDANTS linija je namijenjena osobama u kasnim dvadesetima i ranim tridesetima kod kojih su primjećeni prvi znakovi starenja i/ili umora. Posebnost ove linije je Smart Antioxidants kompleks koji se sastoji od četiri biljke sa sjevera: mahovine, paprati, lišaja i gospinog plašta koji djeluju na poništavanje djelovanja slobodnih radikala koji prouzrokuju prijevremeno starenje. Kao i ostatak linije, tako i Madara SMART ANTIOXIDANTS krema za područje oko očiju** sadrži taj kompleks o kojem ću još kratko kasnije u nastavku.


Iz Madare obećavaju da ova krema djeluje na fine linije, podočnjake, otečenost i umoran izgled kože, te područje oko očiju izgleda odmornije i svjetlije.

Madara SMART ANTIOXIDANTS krema za područje oko očiju dolazi u tubici, u količini od 15 ml i po cijeni od 249,50 HRK, a dostupna je u odabranim Muller poslovnicama čiji popis možete vidjeti na linku. 

Lagane je teksture, no drugačije od svih krema koje sam do sada probala. Naime, djeluje jako lagano, možemo ju nazvati čak i gel kremom no u dodiru s kožom, kao da se topi i postaje čak pomalo poput ulja. Da vas ovaj opis ne zavara - ne mislim da neko bogato ulje, već suho ulje koje će pružiti koži hranjivost. Inače preferiram laganije kreme danju, dok noću biram bogatije, no ako bih se morala odlučiti na korištenje samo jedne kreme i danju i noću, to bi bila ova. Dovoljno je lagana da može biti idealna podloga za make up, a opet, hrani tako da će i koži poput moje biti dovoljna noću.

Podsjetit ću vas koje su potrebe mog područja oko očiju. U 30+ kategoriji sam, spavam premalo, nosim leće i po cijele dane buljim u kompjuter što u kombinaciji čini kožu područja oko očiju poprilično zahtjevnim.


Ova krema obećava djelovanje na finije linije i stvarno će tu pomoći, no moram napomenuti kako su te linije kod mene najčešće dehidracijske, pa su pliće čim je koža dobro nahranjena. Nemam problema s otečenošću, pa ne mogu reći kako djeluje po tom pitanju, ali stvarno pomaže kod osvježavanja područja oko očiju. Naime, po samom nanošenju kreme, područje oko očiju izgleda svježije.

U sastavu možemo vidjeti ulje jojobe koje održava vlažnost kože i omekšava ju, zatim gospin plašt koji sadrži polifenole te ima antioksidativno djelovanje, paprat ima inhibitorno djelovanje na propadanje kolagena, lišaj djeluje na suhoću kože, omekšava ju i zaglađuje, dok mahovina ima izvrsno djelovanje na zadržavanje vlage u koži. Prirodni escin iz divljeg kestena poboljšava cirkulaciju i jača zidove kapilara.

Aktivni sastojci iz biljaka smanjuju otečenost i jačaju kapilare kako bi tamni krugovi bili manje vidljivi. Svi sastojci vlaže kožu i trebali bi djelovati na tanke linije i bore. 

Ova krema ima uistinu lijep sastav, no osim sastava, krasi ju i dobro djelovanje. Kao što sam napisala, koristim ju u jutarnjoj njezi i tu mi se pokazala izvrsna. Lijepo osvjetljava i osvježava područje oko očiju, zaglađuje fine linije i lijepo hidratizira kožu, a uz to je i idealna podloga za make up. Ovo je jedna od boljih krema koje sam probala i ukoliko tražite kremu koja će hidratizirati kožu oko očiju, zagladiti fine linije i preventivno djelovati na starenje, obratite pažnju na ovu kremicu.

Jeste li isprobali ovu kremu? Koja je vaša omiljena krema za područje oko očiju?



INCI:
Aqua/Water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Glycerin, Cetearyl Alchohol, Isoamyl Laurate, Arachidyl Alcohol, Dipalmitoyl Hydroxyproline, Sodium Levulinate, Palmitic Acid, Stearic Acid, Arachidyl Glucoside, Propanediol, Aroma/Fragrance, CI 77891 (Titanium Dioxide)***, Sodium Anisate, CI 77019 (Mica)***, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Extract*, Alchemilla Vulgaris (Lady's Mantle) Extract*, Calendula Officinalis (Calendula) Flower Extract*, Chamomilla Recutita (Camomile) Flower Extract*, Coco-Glucoside, Sodium PCA, Xanthan Gum, Xilitylglucoside, Anhydroxylitol, Acsorbyl Palmitate (Vitamin C), Polypodium Vulgare Rhizome (Fern) Extract, Sodium Hyaluronate, Sodium Phytate, Tocopherol (Vitamin E), Xilytol, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Lactic Acid, Cetraria Islandica Thallus (Lichen) Extract, Citric Acid, Sphagnum Magellanicum (Moss) Extract, Vanillin, Escin, Limonene**, Benzyl Salicylate**, Citral**, Linalool**,Eugenol**.

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)
** iako radim u tvrtki koja je uvoznik i distributer za MADARU, to nije utjecalo na moje mišljenje niti na recenziju proizvoda.

CONVERSATION

0 komentari:

Objavi komentar